Bambus

Hvorfor bambus er perfekt for sokker og annen tekstil

Bambus er en gressart og den planten som vokser raskest i hele verden. Og en stor fordel for miljøet er at den i tillegg trenger lite vann for å vokse, og produserer 35% mer oksygen enn vanlige trær Planten kan brukes til å lage klær, redskaper, mat og til og med hus. Bambus er faktisk utrolig sterkt, nemlig er bambus sterkere enn stål.

Bambus vokser utrolig fort, og hvis noen har bestilt fra oss i det siste, så vet de at bambus kan vokse opp til 90cm om dagen på sitt raskeste! I tillegg så klarer bambusen og vokse opp på nytt fra sine røtter, slik at man slipper å så nye bambus planter etter innhøsting. Planten klarer å vokse kun på regnvann, uten sprøytemidler eller kunstgjødsel. 

Med bambusen mange bruksmål og miljøvennlige egenskaper, så liker vi å kalle den en superplante! 

Bambus i klær

  • Bambus er et stoff som passer perfekt i klær. Det er utrolig mykt, og det er derfor våre sokker er så komfortable som de er. 
  • Klær laget av bambus puster veldig godt, noe som gjør at det passer bra til trening. 
  • Det regulerer temperatur godt. Dermed fungerer bambus godt på lengre turer som varmeplagg. 
  • Miljøkostnaden for å gjøre om bambus til fiber er betraklig mindre enn andre typer klær, spesielt syntetisk stoff som veldig mye treningsklær er laget av.

 

Bambus er et materiale for fremtiden. Vi tror vi kommer til å se flere og flere bruksområder for denne fantastiske planten fremover. Bambus kan erstatte mange produkter som i dag er laget av blant annet plastikk, noe vi bruker alt for mye av i dag. Tilbake til bloggen